Runsaasti materiaalia tuottavan miehen kokoamalla kokoelmalevyllä kuullaankin niin aiemmin julkaisematonta materiaalia, kuin soolokaseteilta ja muista julkaisuista tuttuja kipaleita. Ja onhan mukana luonnollisesti myös pari arkistojen helmeä.
Svart Records jatkaa kulttuuritöitään niputtamalla kansallisia musiikkiaarteitamme mitä moninaisempiin ja upeampiin paketteihin. Uusin muotovalio on kokoelma uuden aallon ja taidepunkin varhaisia helmiä, jotka ovat syyttä hautautuneet historian pölykerrosten alle.
Sludgen ja noiserockin raasteita rouhiva Throat niputtaa erilaisten kokoelmien, splittien ja erikoisjulkaisujen kappaleita, joita ei aiemmin ole julkaistu CD-formaatissa.
Ruotsin lahja kitaramaailmalle on päättänyt esittää coveriversioita tunnetuista rockbiiseistä, joiden sekaan on livautettu vain neljä omaa, uutta sävellystä.
Tampere Film Festivalin monenkirjavassa tarjonnassa on oma sijansa musiikkielokuville – oli kyse sitten live-säestetystä elokuvasta, konserttifimistä, dokumentista tai jostain aivan muusta. Tämänvuotinen festivaali toi näytille erityisen kiintoisan, ja uunituoreen dokumenttielokuvan Combat Rock Industry –levy-yhtiön taipaleesta. Tee-Se-Itse –Elämä voitti Kotimainen kilpailu –sarjan yleisöpalkinnon.
Kasarisuuruus Alcatrazz pystyi kasaantumaan osittain uudelleen yhteen, muutaman keikan ajaksi nyt ainakin. Live-tallenteen kyytiläiseksi on kaiveltu arkistojen kätköjä, ja erilaatuisia herkkuja onkin löydetty kokonainen levyllinen.
Vuodenvaihteessa 1968–1969 perustetun Wigwamin 50-vuotista taivalta juhlistettiin syksyllä 2018 Svart Recordsin remasteroiduilla ja kaikin puolin ansiokkailla juhlajulkaisuilla. Kun bändi ehti tammikuussa virallisestikin 50 vuoden ikään, Desibeli.net otti käsittelyyn niin sanotun "deep pop" -kauden kolme albumia.
Desibeli.netin joululevykoosteessa rockin rytkettä klassisella ja uudemmalla tyylillä. Mukana myös eteeristä tunnelmointia ja juurevaa blues rockia, lausuntataidetta, menneiden aikojen lauluharmonioita ja pikkukiekollinen metalcorea. Jouluhenkeä eri tavoin luovat: August Burns Red, JD McPherson, Mindi Abair and The Boneshakers, Ninni Poijärvi, The Monkees ja William Shatner. Jingle bells rock!
Vandenbergs MoonKings käy akustisesti läpi tuotantonsa tähänastisia helmiä, antaen rummun paukkua vain yhdellä raidalla. Mukana on tietysti myös muuta materiaalia kitarasankari Adrian Vandenbergin mittavan uran varrelta, niin Vandenberg-yhtyeen kuin Whitesnakenkin tuotannosta.
Vuoden viimeisessä kasettikoosteessa popin ja rockin kirjo on taas mitä rikkain. Kooste muodostuu mm. ambientin rauhaisasta virrasta, punkrockin räjähtävästä voimasta, kesän auringosta ja arjen loputtomasta räntäsateesta. Mukana ovat: Goo-Hags, Siistit Jätkät, Sun Pie sekä Teemu Raudaskoski.
Suomalainen kansanmusiikkiyhtye etsii vallan ja loiston sijaan maanläheistä joulua. Löytyykö se viulujen, mandoliinien ja muiden kielisoittimien avulla? Entä auttaako asiaa, kun solisteina häärivät Johanna Försti ja Timo Rautiainen?
Syksyn ensimmäisessä kasettikoosteessa opitaan mikä on totaalinen äänikirja, kummastellaan UFOja, popataan, rokataan ja istahdetaan hetkeksi blues-kapakan penkille. Mukana moneen pystyvässä joukossa ovat: Lastumäki, Möyhy-Veikot, TEXTORMANCE, Ville Suopajärvi sekä Väkipyörä.
Ilmavaa suomenkielistä poprockia soittava Oliver niputtaa sinkkunsa viiden vuoden jaksolta levyksi. Mutta onko se nyt sitten ihan oikea pitkäsoitto, vai pelkkä koostepaketti satunnaisilla bonuksilla?
Mistä brittiläinen rock aikoinaan alkoi siellä operoi Ian Gillan & The Javelins. Biisit ovat covereita, mutta brittiläisittäin tulkittuja sellaisia. Tervetuloa rock’n’rollin synnyn äärelle.
Junkyard Shamanin uudempien julkaisujen joukossa minimalistiset äänimaisemat, maailman taustakohina ja psykedeeliset aliavaruustaajuudet saattavat hämmentää. Sekä tietysti kiehtoa, lumota ja vangita.
David Bowie yhtyeineen oli huippuvedossa vuoden 1978 puolivälissä. Berliini-trilogia syntyessä myös aiemmat kappaleet saivat uudenlaiset vaatteet. Sound and Vision – muuta ei tarvita.
Kesän kasettikoosteessa kaikki on jälleen mahdollista. Rock sekoittuu runouteen, suomiräp soi, minimalistinen soviet-pop helkkyy ja kyllä se sähkökitarakin pääsee taas ääneen. Tällä kertaa mukana ovat: (proto) Torvinen, Haid & Leevi Elias, Toni Pandora sekä Dolls Are Creepy / Hepolöysä -splitti.
Yksiin kansiin on koottu nippu spliteille, kokoelmille ja b-puolille lykättyjä raitoja, joista kasvaa melkoinen albumi. Huomattavasti enemmän kuin mikään tavallinen kokelma.
Suomenkielisen rock’n’rollin väsymätön sissipäällikkö ja riffikersantti Joni Ekman julkaisi vuonna 2016 kokonaista seitsemän C-kasetti sinkkua. Nyt nuo harvinaisuudet on koottu yhteen ja ikuistettu oikein digitaaliseen muotoon.
Jokaisella bändillä on aikansa. Vuodesta 2002 englantilaisen rockin kentillä temmeltänyt Wild Beasts katsoi oman aikansa koittaneen nyt. Ryhmä päättää taipaleensa livealbumilla, jonka raidat on ikuistettu kahden päivän aikana Lontoon RAK-studioilla.
Vuoden toisessa kasettijulkaisujen koosteessa rock soi, postpunk etsii muotoaan ja elokuvalliset äänimaisemat hurmaavat. Mukana menossa: Joni Ekman, Robert Ensio Niemistö, Syömisen Äänet ja Window Blinds.
Artistihaku
Ajankohtaista
Ajankohtaista-osiosta löydät kaikki artikkelit, jotka eivät pohjaudu haastatteluihin. Katsauksia, näkemyksiä, mielipiteitä ja mitä tahansa ajatonta ja ajallista, aina ajankohtaista.