Haastattelut

Punk, hard rock ja napakka piiska

05.04.2016- Bändinä meillä on aika yhtenäiset, mutta silti erilaiset musamaut. Antti (Toppinen, basso) on grunge miehiä, Juhana diggailee (yllätys yllätys) kitarapornosta ja Juuso (Kumpulainen, rummut) tuo myös koukkuja popista ja ylipäätään "uudemmasta" musiikista. Silti jokaisen ensirakkaus on edelleen rehellinen ja kovaääninen Rock.

Entä onko olemassa jokin aihe/aihepiiri, josta haluaisitte tehdä teemalevyn? Vai ovatko moiset isot kokonaisuudet jo menneiden talvien lumia?

- Jossain vaiheessa näytti, että tästä levystä olisi tulossa jonkinlainen teemalevy pienen ihmisen jokapäiväisen ahdingon ympärille. Tuli sinne joukkoon loppujen lopuksi biisejä vähän muistakin aiheista, mutta edelleen miellän, että kantavana teemana löyhästi koko levyn läpi toimii tämän päivän ihmisen paha olo, jopa pelko tulevasta.

Puhdasta teemalevyä tullaan kuulemma näkemään, mutta tutut teemat taatusti toistuvat. No, kun albumin nimi on Nothing out of Nothing ja kannessa on rubikin-kuutioon kylkeen piirretty maapallo, joka on pian räjähtämässä, niin siitähän voi jo tehdä paljonkin tulkintoja. Miten siis on – voiko, ja pitääkö, musiikilla muuttaa maailmaa?

- Ehdottomasti voi ja ehdottomasti pitää. Ihmiset tuntevat asioita hyvin vahvasti musiikin kautta, joten minusta se on oiva työkalu siihen. Sekä hyvässä, että pahassa. Musiikkia kulutetaan hyvään oloon, pahaan oloon, häissä ja hautajaisissa. Se naurattaa, itkettää ja toivottavasti laittaa myös ajattelemaan. Tänä päivänä nimenomaan sille ajattelulle tuntuisi olevan tilausta. On päiviä milloin en yksinkertaisesti jaksa avata mitään sosiaalisen median appia. Kaikenlainen järkevä keskustelu on yksinkertaisesti unohtunut ja aikuiset ihmiset kutsuvat toisiaan sellaisilla nimillä, mistä meillä olisi skidinä saanut kotona selkäänsä.

Slap Betty Neljä EP:tä ja kaksi pitkäsoittoa on nyt tehty, joten mitä seuraavaksi? Valloitetaanko maailma, tehdäänkö lisää keikkoja, levyjä?

- Keikkaa on tarkoitus tehdä mahdollisimman paljon, toivottavasti myös Suomen rajojen ulkopuolella. Uutta musiikkia tehdään jatkuvasti, mutta mitään kiirettä studioon ei vielä ole. Tällä hetkellä uusi materiaali omilla demoilla kuulostaa lähinnä Bruce Springsteeniltä pireissä, joten lähtökohdat ovat ainakin otolliset. Lähiaikoina kuvataan myös uusi video ja tietysti valloitetaan se maailma.

Kun yhtyeen nimi on Slap Betty!, niin on pakko kysyä että kuka Betty on ja mitä hän on tehnyt ansaitakseen litsarin?

- Bändin nimi on itse asiassa alkujaan Stalingrad Cowgirls -orkesterin Riinan käsialaa. Riina hellusteli orkesterin alkuaikoihin meidän silloisen basistin Tonin kanssa ja vähän auttoi nuoria poikia nimen kehittelyssä. Bettyhän on tietysti meidän alkuperäisessä logossakin keimaillut Bettie Paige, joka ei missään nimessä saa litsaria vaan läpsäisyssä on ehkä ennemmin kyse pienestä pepun taputtelusta. Piiskalla.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain on jäänyt sanomatta niin nyt olisi sen sanomisen aika...

- Käykää keikoilla, ostakaa levyjä, kuunnelkaa musiikkia ja pitäkää skene hengissä.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Pauli Maronen
Lukukertoja: 3550
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös