Ajankohtaista

Juliet Jonesin Sydän: Rakkaus

27.10.2023Livepuolella kuullaan tietysti koko paketin sulkeva Helppo elämä, jota voi huoletta kutsua yhdeksi suomenkielisen rockin merkkipaaluksi 80-luvulla. Muita saman myynti/lataus-kaliiberin biisejä ei albumilta sitten löydy, tosin onhan niin ikään kasarilta asti soinut Kantri saavuttanut vuosien saatossa vakaan aseman virallisten albumeiden ulkoa valokeiloihin kiilanneiden siivujen joukossa. Pinnat vielä americanan makuisista country-soundeista ja todella autenttisesta vokalisoinnista, joka välittää kertojan kekkoslovakian aikaisen ahdistuksen herkullisen loistavasti. Ironiahan on ollut voi bändin leivällä aina alusta lähtien, eikä siitä tingitä edes mustimpina hetkinä.

Ysäriä edustaa kunnialla vuoden 1992 Nauru-levyltä napattu Jussi and the Boys, jonka kuullun perusteella bändin kanssa esittää nyt itsensä Jussi Raittinen. Kunnia pioneereille ja edelläkävijöille. Ja kun kerran sinne uudisraivaajien länteen päästiin, ainakin ajatuksen tasolla, niin pari vuotta aikaisemman Jupiter-kiekon Cowboy on sopiva seuraaja Kantrille.Melankolisempi matkatarina on Aamyöllä, jossa pohditaan tien päällä hetki elämän kurjuutta ja autuutta enemmänkin mikrotasolla. Bändin tuhti livesoundi auttaa asiaa ja kantaa siivua pyyteettä, mutta ei tästä puolispringsteenistä ole koskaan oikein osannut innostua – allekirjoittanut siis. Eero Hyyppä osui sen sijaan Kummajainen-siivulla jonkin oleellisen ytimeen ja tämä toinen vuoden 1988 Jänis-levyn raita ansaitseekin huomionsa. Olisihan siltä kiekolta löytynyt niitä ’isompiakin’ biisejä, mutta joskus pienempi on vain kauniimpaa ja näillä näytöillä JJS:n vetokyky vuonna 2023 käy mielestäni vieläkin paremmin ilmi.

Neljä täyttä vuosikymmentä ja Juliet Jonesin Sydän jaksaa yhä rakastaa niin taivaltaan, yleisöään kuin kaiketi jo hiukan itseäänkin. Historia on komeaa katsottavaa, mutta uudetkin numerot pitävät kummasti pintansa.

Mika Roth
Lukukertoja: 828
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s