Haastattelut

Ei niin kurja Poor Fellas

24.02.2016

Työtä tehdään myös esiintymislavoilla ja bändi onkin ehtinyt heittää jo kolmisenkymmentä keikkaa. Kahden vokalistin voimin voitte esittää melko erilaistakin materiaalia, mutta nojaatteko vain omiin biiseihinne vai kiinnostaisiko coveri?

- Keikoillahan me esitämme myös covereita, mutta lähtökohtaisesti on ajateltu, että äänitetään omaa materiaalia. Jos joku todella hyvä cover joskus keksitään ja saadaan siitä hyvä sovitus aikaiseksi, niin ei mikään mahdottomuus olisi tietysti vaikka yhdeksi biisiksi levylle ottaa mukaan myös sellainen.

- Tarkoitus on hyödyntää jatkossa enemmänkin kahta laulajaa ja erityisesti tätä nainen/mies-asetelmaa. Päälaulajan paikka on tässä hiljalleen siirtynyt enemmän Katan harteille, mutta jos vaan mielikuvitusta riittää, niin taustalauluihin olisi ajatus keksiä enemmän ja monipuolisempia koukkuja. Muutamassa biisissä jo tuolla meidän EP:lläkin oli hieman kuultavissa tuo kahden laulajan hyödyntäminen samassa biisissä, mitä on tarkoitus jalostaa.

Ensimmäinen EP on nyt ulkona, joten mitä seuraavaksi? Joko uusi studioreissu on buukattu ja nähdäänkö ryhmää lauteilla?

- Uutta studioreissua ei olla vielä varattu, mutta alustavasti on ajateltu, että kesällä äänitettäisiin uutta sinkkua. Eli loppukesästä mahdollisesti olisi jonkinlaista julkaisua taas tiedossa. Albumin tekohan meillä on pidemmän linjan tavoitteena ja varmaan senkin parissa aletaan piakkoin puuhaamaan, mutta tehdään välissä tällainen pikaisempi studioreissu.

Keikkarintamalla yhtye on parin kuukauden tauolla, mutta toukokuusta eteenpäin fellasit voi jälleen nähdä tositoimissa. Mutta mitä jos Poor Fellas olisi rakennus, se olisi...?

- Se olisi 1800-luvulla rakennettu torppa. Karu, vaatimaton ja hieman vetoisa, mutta hyvin rakennettu, vahva ja aikaa kestävä.

Lopuksi sana on vielä vapaa, eli jos jotain jäi kertomatta niin nyt olisi se aika.

- Jos satutaan keikalle kotikaupunkiinne, niin tulkaa toki katsomaan ja hihasta saa tarttua jos haluaa höpistä jotain asiasta tai sen vierestä. Ollaan myös avoimia kaikenlaisille yhteistyökuvioille eli sellaisistakin saa ehdottomasti olla yhteydessä, jos ideoita tulee. Lärvikirjan kautta saa parhaiten yhteyttä ja sieltä voit lukea meidän viimeisimmät aivoitukset ja tilata vaikka levyn. Meidän musiikin löytää myös lähes kaikista netin musiikkipalveluista eli niistä voi käydä myös ottamassa sen haltuun. Mukavaa alkavaa kevättalvea kaikille!

Haastattelu: Mika Roth, kuva: Poor Fellas
Lukukertoja: 1927
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös