Haastattelut

Totuuden etsintää ja ilmestyksiä rajamailta

07.03.2017- Soviet-pop fiilikset eivät ole lainkaan kaukaa haettuja, sillä itänaapurin musiikkia on tullut paljon kuunneltua ja esimerkiksi legendaarinen 80-luvun Kino-yhtye on lähellä sydäntä. Toiset vahvat vaikutteet ovat sitten ehkä niitä ilmeisempiä, eli Jamaikalla ja Iso-Britanniassa tehty 70- ja 80-lukujen reggae ja dub. Molemmissa on minusta sitä samaa lo-fi-tunnelmaa, kun estetiikkaa on luotu saatavilla olevan teknologian rajoja koetellen. Myös afrikkalaisessa musassa on monesti makeata saundia, joka yhdistyy tietenkin vahvoihin ja monipolvisiin rytmeihin.

Ryhmän tyyli on siis hyvin uniikki, mutta pyydettäessä pohtimaan mahdollisia verrokkeja esiin nousee jyväskyläläinen Profeetta ja Uusi Maailmanuskonto, jonka kolmeen pitkäsoittoon kannattaa tosiaan tutustua. Mutta palataan teidän musiikkiinne ja sen tulevaisuuteen. Eli miten seuraava julkaisu syntyy ja miltä se tulee kuulostamaan esikoiseen verrattuna, vai saavatko nopat tippua kuten tippuvat?

- Haluan muuttaa työskentelytapaa seuraavassa albumissa ja tehdä äänitykset yhdessä koko bändin kanssa sovittamisesta lähtien. Soundimaailman uskon pysyvän samantyyppisenä, mutta bändisoiton kautta seuraavalle julkaisulle saisi vahvemman grooven. Keikoilla tämän ensilevynkin biisit ovat jo ottaneet uusia mielenkiintoisia muotoja, joten sillä tiellä on hyvä jatkaa. Teemalevy seuraava tuskin on...vaikka edellisen perusteella sitä taitaa olla turha tässä vaiheessa vielä miettiä.

Jallu Koala ja Baaritiskin Monomaanikot Olette siis myös keikkaileva yhtye, jolloin Jallu Koalan kera lauteille nousee Baaritiskin monomaanikot -yhtye. Keitä tuossa kokoonpanossa on, miten heidän kanssaan keikkailu sujuu ja miten yhteistyö tulee tulevaisuudessa kehittymään?

- Kyllä. Keikkakokoonpanomme on kuusihenkinen. Mukana ovat minä, Jallu Koala, (laulu, syntikka, melodika), Frau Doktor (taustalaulu), A. Juntunov (kitara), Rezny Crock (syntikat), Nick Luola (basso) ja Vil Kreeni (rummut). Kaikki soittajat ovat minulle tuttuja aiemmista soittoyhteyksistä ja tietenkin hyvää väkeä, joten keikkailu on sujunut mukavissa merkeissä. Kunhan uusia biisejä aletaan treenaamaan, niin odotan mielenkiinnolla sitä että niitä päästään työstämään jo alkuvaiheessa yhdessä.

Esikoinen julkaistiin omakustanteena, koska yhteistyökumppania ei pienen etsinnän päätteeksi löytynyt. Ja myös jatkossa omakustanteen ovat todennäköinen julkaisutapa. Pakko muuten kysyä vielä kasetin nimestä innoittuneena: minkälainen ilmestys yhtyeenne on, noin messiaanis-visuaalisesti, entä minkä rajamailta oikein saavutte?

- Yhtyemme on sekalainen ilmestys hämärän rajamailta saapuvia karvanaamoja ja kaljupäitä, jotka kulkevat keikkapaikalla vimmaisesti baaritiskin, lavan edustan ja tupakkapaikan Bermudan kolmiota, kunnes keikan alku vapauttaa tästä kierteestä syventymään musiikilliseen meditaatioon. Onneksemme ryhmän miesten ADHD:ta tasapainottaa Frau Doktorin naisellinen huolenpito ja syvän ymmärryksen taajuudelle virittyneet hermot.

Näin juttutuokio päättyy, Desibeli kiittää ja jää odottamaan lisää maistuvaa musiikkia.

Haastattelu: Mika Roth, kuvat: Anu Suutari, Otto Lönnin
Lukukertoja: 2498
Facebook
Artistihaku
Haastattelussa myös