Ajankohtaista

Tekramütisch – Kalastus kielletty

24.07.2022Lapsekkaiden kysymysten ja nasevien toteamusten latominen on muuten tavattoman herkkää puuhaa, koska normaalit aikuiset (nyt käsi pystyyn rohkeasti) eivät yleensä kestä kuin tietyn määrän ns. viisastelua. Duo ärsyttää, törkkii ja kiusoittelee teksteillään, mutta ei mielestäni mene tuon vaikeasti määriteltävän rajan ylitse. Tai itse en ainakaan tuhahtanut kertaakaan knallipäiden ylinäppäryyden kypsyttämänä.

Musiikillinen anarkia ja taiteellinen poikkitaiteellisuus ovat olleet olennaisia osasia aina TM:n maailmassa, joten shakespearmainen Mies, hevonen ja kaivo saa mellastaa kuten parhaaksi näkee. En tiedä kuinka lyriikoita on työstetty, mutta niin vain ropisee osumia ainakin allekirjoittaneen tauluun. Ja ykköslevyn avaajaksi on tietysti pistetty raastavia äänimassoja suosiva Ufot lähtivät, jonka totaalinen alkurähinä yllättää joka ainut kerta.Rusinoiden ohella on tietysti syötävä myös pullaa, joka tässä tapauksessa ei ole lainkaan sitkoa tai kuivaa. Vaikka osa raidoista kopsahtaa ’ihan kiva’ ja ’nauroin kyllä kerran’ -lokeroihin, on suoranaisia huteja vaikea osoittaa. Ja jos jokin ärsyttää poikkeuksellisen paljon, voi kaksikko aina paeta ’ha-haa, halusimmekin ärsyttää sinua – ja nyt onnistuimme’ -labyrinttinsa suojiin. Tämä onkin periaatteessa kritiikin ulottumattomiin karkaavaa musiikkia, joka vain on ja antaa kuulijan reagoida kuten hän parhaaksi näkee.

Saattaa olla että duo vie minua(kin) kuin litran mittaa, mutta toisaalta Numeromysteerin mainio Milleniaali on edelleen ensiluokkaista garagerockia ja Hokkus Pokkus, Laarum Liirum on osoittautunut kuluvan vuoden aikana pintansa pitäväksi paukuksi, vaikka ei ihan edeltäjälleen pärjännytkään. Pihtisynnytys hämmentää edelleen ja Elämäntyön vapaa virta saa yhä hymyn ilmiintymään naamalle.Miltä siis kahdeksas tuotantokausi vaikuttaa nyt, kun keväinen Hiekkaa ja vettä on saanut muhia knallin alla pitkän suven? Kvartaaleihin jaettu musiikkipläjäys on tutun turvallista/turvatonta Tekramütischia. Tietysti voisin peräänkuuluttaa hiukan rohkeampaa tyylillistä veneen keikutusta, kun tuo outorock tuntuu vallanneen itselleen koko tuotantokauden. Takavuosinahan tekrat tekivät nerokkaita/idioottimaisia kokeiluja mm. metallin suurteosten ja progen mammuttien kanssa.

Ei ehkä parhain tuotantokausi, mutta takuuvarmaa peruskauraa nyt kuitenkin – tekramütischmaisella tavalla. Knallia päästä.

Mika Roth
Lukukertoja: 1453
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s