Ajankohtaista

Tanssiorkesteri Lossimies - ¡Por favor!

19.01.2024Täysin kotimaista tuotantoa jo alusta asti edustaa puolestaan ylpeydellä Tapani Kansan tunnetuksi tekemä R-A-K-A-S, joka on Jukka Kuoppamäen säveltämä ja Chrisse Johanssonin sanoittama kaunokainen. Yleisökin intoutuu näissä kohdin äänekkääseen yhteislauluun, kun bändin mehukkaasti esittämä biisi nostaa juhlat seuraavalle tasolle. Myöhäisempien kotimaisten diskoaikojen valioyksilö on Huone 105, josta Nisa Soraya sai aikoinaan hitin. Veikko Samuli / Raul Reiman -tiimi ymmärsi kiistatta diskon päälle, kuten tekevät myös bändi ja yleisö nyt.

Diskoa edeltäviltä vuosilta on esiin nostettava Eviva España, jonka juuret juontuvat vuoteen 1971. Kaksi vuotta myöhemmin Vexi Salmi käänsi tekstin Marionille ja tuosta käännöksestä Tanssiorkesteri Lossimies on leiponut kasaan semiloungeisen ja puolikaribilalaisen diskoilun, joka keikkuu ja muistaa myös torven töräyksen. Muhevasti soi myös ymmärtääkseni joukon ainoa kuusarihelmi, eli Four Topsin Reach Out I’ll Be There, joka on uusissa vaatteissaan Pois sun vien. Diskoilu on ehkä hivenen päälle liimattua, mutta kyllä tämäkin jytäjuna jyskyttää.

Disko ei kuole koskaan, ei ainakaan ennen kuin viimeisetkin juhlat viimein vaimenevat. Tanssiorkesteri Lossimies tekee kunniaa menneille ajoille tyylillä, mutta vie myös materiaalia eteenpäin – tässä tapauksessa entistäkin helpommin tanssittavaan muotoon. Alkuun tanssikompin sovittaminen jokaiseen väliin tuntui ehkä oudoltakin, mutta toimiihan diskonoituus näilläkin plattareilla. Jos siis sattuisin vielä menemään naimisiin, saattaisinkin kilauttaa Lossimiesten diskotoimistolle, sillä mikään ei voita kunnon diskobileitä.

Mika Roth
Lukukertoja: 1062
Facebook
Artistihaku
Ajankohtaisissa my�s