Klassikko

Jann Wilde & The Neon Comets: Neon City Rockers, 2008

03.03.2018Kunniaa menneille tekevät myös mm. Glamtronik ja Saturday Love, joiden nopeassa svengissä on hyvät määrät Bowien julkeutta ja Sladen huumoria. Vaikka lyriikatkin lähinnä pistävät tutut palikat vain aavistuksen verran uuteen järjestykseen, nostavat The Neon Cometsin soitto ja loistavat sovitukset kokonaissummat huimiin korkeuksiin. Ei tämä ole mitään mullistavaa ja monimutkaista tiedettä, mutta juuri tuolloin Wilde bändeineen tuntui haistavan jokaisen oikean reitin.

Ja kuin korostaakseen kuolemattomuuttaan, ryhmä selviytyy jopa pakollisten rakkausballadien miinakentistä, löytämällä sieltä jostain melodisesti keinuvan ja rämisevän Foreverin Poppy Starleyn avulla. Juu, ikuisesti ikuisuuteen rakkaus se seisoo ylpeänä, eikä edes hävetä. Kyyneltä silmäkulmaan puristaa myös She’s A Killer, jonka rakkauden vaaroista varoittava teksti horjahtelee hämärän rajamailla, kaatuen lopulta onneksi oikeaan suuntaan. Kuulijan ei tarvitse tietää kaikkea ja Wilde osasi jo näin varhaisessa vaiheessa jättää riittävästi lankoja roikkumaan ilmaan.

Päälle vuosikymmen on kulunut siitä, kun Jann Wilde & The Neon Cometsin kokoonpano julkistettiin ensi kertaa. Seuraavien vajaan kahden vuoden aikana ryhmä ilahdutti (ainakin allekirjoittanutta) tekemällä asioita omalla tavallaan, vaikka suurempi suosio karttoikin näyttävää yhtyettä. Glam tuikki tällä kiekolla kirkkaimmin, eikä Wilde ole sen koommin palannut juuri tämänkaltaisen musiikin pariin.

Mika Roth
Lukukertoja: 4855
Facebook
Artistihaku
Klassikoissa my�s